Filter de berichten Rubrieken   

Filter de berichten Rubrieken

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks
de Galaxyz 5 Update

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks de Galaxyz 5 Update

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks
de Galaxyz 5 Update

Privacy proof?
Nee dus...

Het is algemeen bekend dat organisaties u beter willen leren kennen om doelgerichte advertenties op u af te sturen. En u proberen te verleiden met leuke acties en aanbiedingen in ruil voor persoonsgegevens. Op de achtergrond gebeurt er meer dan u denkt...

Meta-data met informatie over uw gedrag, interesses en de plaatsen die u bezoekt is een hoop geld waard. Daarom worden er op grote schaal ‘slimme’ oplossingen toegepast om maar zoveel mogelijk over ons te weten te komen. Met name Facebook en WhatsApp weten er wel raad mee.

Facebook
Onlangs werd de Facebook Like-knop nog uitgebreid met Facebook Reactions: een hartje, grappig, verbluft, verdrietig en boos emoji. Veel gebruikers waren blij met deze uitbreiding. Maar voor Facebook werd het meteen een stuk makkelijker om bij te houden wie hun gebruikers zijn. Elke keer dat u zo’n emoji kiest, kijkt Facebook namelijk over uw schouder mee. Facebook emoji’s wegen nu zwaarder mee dan likes bij de bepaling van welke advertenties u te zien krijgt.

WhatsApp
WhatsApp is ook niet meer weg te denken als communicatiemiddel. Na kritiek in de media over de veiligheid heeft WhatsApp inmiddels een oplossing ingebouwd om uw privacy iets beter te waarborgen. Op de achtergrond wordt echter nog steeds geregistreerd waar, wanneer en met wie u appt. WhatsApp is eigendom van Facebook, en heeft hierdoor meerdere manieren om u te leren kennen en om daar munt uit te slaan.

Facebook en WhatsApp bieden gratis toegang tot hun netwerk. En natuurlijk verdienen ze geld met de informatie die ze over u verzamelen. Wees u hiervan bewust en ook van de mogelijke gevolgen. Galaxy biedt zakelijke oplossingen om op een veilige manier ‘privacy proof’ te kunnen communiceren, zowel intern als extern.

05.05.2017

 

 
Algemene Voorwaarden     Privacybeleid     Disclaimer
Servicedesk tijdens kantoortijden bereikbaar op: 088 - 42 52 900