24 torens
uptime
99,999%
direct free
air cooling
 

Onze datatorens

Gebouwd om altijd te blijven werken!

Scroll en ontdek

Centraal gelegen

Eén van de datatorens bevind zich lokaal in Lelystad, 5 minuten bij ons vandaan. Ideaal bijvoorbeeld bij aanpassingen en 24x7 support.

Altijd in de buurt

En de datatorens zijn op 23 andere plaatsen binnen Nederland aanwezig. Zo is er altijd ook één bij u in de buurt.

Datacenter

Continuïteit verzekerd
Op veilige hoogte
Bekijk het uitzicht
Direct free air / water cooling
Housing mogelijkheden

Straalverbinding

Betrouwbare verbinding
Back-up verbinding
Geheel ontzorgd

 

Heeft u interesse of vragen?
Wij maken graag een afspraak

Versturen
X


Panorama vanuit de
datatoren in Lelystad

X


Uw data in de wolken

Galaxy brengt uw data letterlijk op veilige hoogte. De gemiddelde hoogte van de datacenters is namelijk 15 meter boven NAP, zo houden wij uw data hoog en droog. De verbinding vanaf uw locatie naar de toren kan bij Galaxy geheel ontsloten worden binnen het eigen Veilig Verbonden platform, een eigen privaat netwerk, zodat u onafhankelijk bent van het publieke internet. Het is een hybride model, waarbij wij uw bedrijfs-, thuislocaties en de leveranciers ook direct kunnen aansluiten op ons netwerk.

Naast de veiligheid van de Galaxy verbinding, voldoen de datacenters aan de hoogste veiligheidseisen tegen inbraak- en brandbeveilging. Alle kasten in het datacenter zijn afsluitbaar en alleen toegankelijk met een persoonsgebonden pas. De datatorens zijn door de overheid uitgeroepen tot noodvoorziening van Nederland, ze zijn gebouwd om altijd te blijven werken. Met krachtige noodstroomgeneratoren wordt uitval voorkomen en continuïteit gewaarborgd.

X


Continuïteit verzekerd tot 99,999%

Hoe kritischer uw bedrijfsprocessen, hoe groter het belang van veilig en altijd beschikbare ICT systemen. Een datacenter biedt een betrouwbare locatie om belangrijke informatie veilig onder te brengen. Galaxy heeft de mogelijkheid om u dit nu ook op een unieke locatie aan te bieden, binnen de 24 datatorens van Nederland. Uw huidige servers kunnen hier ondergebracht worden en Galaxy zorgt ervoor dat uw data veilig te benaderen is.

Met Galaxy Veilig Verbonden zorgen wij voor niet alleen een veilige, maar ook een stabiele verbinding naar de datatoren. Voor uw datatransport kan Galaxy naast glasvezel ook een directe straalverbinding aanleggen. En door gebruik te maken van beide opties behaalt u zelfs een uptime garantie van 99,999%.

X


Kostenbesparing door ‘direct free air or water cooling’

Wanneer u kiest voor de datatorens op grote hoogte, kiest u ook voor een groen datacenter. De datacenters van Alticom behoren tot de top 3 van groenste datacenters van Nederland. Op alle locaties wordt gebruik gemaakt van 100% groene stroom en daarnaast is een energiebesparende koeltechniek ingezet met: direct free air/water cooling. Bij direct free air cooling wordt op een slimme manier de koude buitenlucht gebruikt voor het afkoelen van de apparatuur. De aangezogen lucht wordt gefilterd en langs de servers geleid. Hierdoor wordt tot 98% bespaart op koelingskosten, goed voor uw portomonnee en het milieu.

X


Datacenter op grote hoogte

U heeft de mogelijkheid om al uw ICT systemen in het datacenter onder te brengen of deze als co-locatie in te zetten. Een co-locatie biedt u niet alleen de zekerheid voor een veilige locatie van uw data buiten kantoor. Maar vooral ook bij uitval van lokale systemen, dat de bedrijfsprocessen gewaarborgd kunnen worden. Uw data draait als kopie op een fysiek gescheiden locatie voor optimale veiligheid.

In de datatorens zijn de verdiepingen ingericht als volledig autonome datacenters met 12 á 16 server racks conform TIER 3+ normering. In Lelystad kunt u binnenkort op onze eigen Private Floor over een Private Cage beschikken. In de andere datatorens gaan we in de toekomst ook over tot een Private Floor, tot die tijd is een Private Cage op een gezamenlijke verdieping mogelijk.

X


Uptime garantie

Een straalverbinding wordt steeds populairder als vaste verbinding. Niet alleen op terreinen waar de kosten voor het aanleggen van glasvezel zeer hoog liggen, maar ook als zeer stabiele back-up oplossing.

De kwaliteit van een straalverbinding is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en is hierdoor, net als een glasvezelverbinding, zeer betrouwbaar met een hoge uptime garantie van maar liefst 99,998%. Om deze reden wordt straal ook regelmatig als een vaste of redundante verbinding ingezet. U kunt zelfs een uptime garantie van 99,999% realiseren met de combinatie van zowel een Galaxy straal- als glasvezelverbinding.

X


Redundante verbinding

Internet is voor veel bedrijven zo belangrijk dat ze voor een back-up verbinding kiezen die fysiek gescheiden is van de huidige verbinding. Een straalverbinding is een directe verbinding door de lucht, tussen uw bedrijfspand en de toren. Mochten er graafwerkzaamheden zijn en de kabel geraakt worden, wordt automatisch overgeschakeld naar de straalverbinding. Zo bent u altijd verzekerd van een online verbinding.

Door de ontwikkelingen en met de huidige techniek is de straalverbinding zelfs bestand tegen alle weersomstandigheden. Dat maakt de straalverbinding bijzonder betrouwbaar als redundante verbinding.

X


Veilig Verbonden

Bij Galaxy wordt u van begin tot eind volledig ontzorgd. Alles wat nodig is om de straalverbinding te realiseren regelen wij voor u: de benodigde vergunningen, het fysiek plaatsen van de zendmasten en het aanleggen van de straalverbinding. Er wordt in overleg met u een stappenplan opgesteld, om de werkzaamheden op de voor u meest geschikte dagen te laten plaatsvinden.

De infrastructuur is de basis van veilig werken. De straalverbinding kan bij Galaxy geheel ontsloten worden binnen het eigen Veilig Verbonden platform, een beveiligd privaat netwerk, zodat u onafhankelijk bent van het publieke internet.