Filter de berichten Rubrieken   

Filter de berichten Rubrieken

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks
de Galaxyz 5 Update

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks de Galaxyz 5 Update

Blijf op de hoogte
Ontvang 2 maandelijks
de Galaxyz 5 Update

06-nummers
tekort...

Het aantal beschikbare 06-nummers neemt steeds verder af. Om een tekort te voorkomen heeft de overheid besloten dat telecom-aanbieders voortaan uitsluitend 06-nummers aan mobiele telefoons mogen toekennen. Voor alle andere mobiele datatoepassingen worden twaalfcijferige 097-nummers verplicht.

In Nederland zijn zo’n 60 miljoen mobiele nummers uit te gegeven. U kunt het zich bijna niet indenken, maar inmiddels is er nog maar weinig van de ‘voorraad’ over. Om een tekort aan belbare mobiele nummers te voorkomen zijn 097-nummers voortaan verplicht gesteld voor data-only abonnementen, zoals pinautomaten, alarmsystemen, beveiligingscamera's of tablets. Alles bij elkaar betreft het al 91% van alle uitgegeven 06-nummers. Een onvoorstelbare hoeveelheid, voor de meest uiteenlopende toepassingen; van vuilcontainers tot snoepautomaten, slimme energiemeters en thermostaten. Steeds meer dataverkeer is immers mobiel. En om te garanderen dat ook in de toekomst alles goed blijft functioneren, moet er door alle betrokken partijen tientallen jaren vooruit worden gedacht en gepland.

Ingrijpende operatie
Bij Galaxy zijn we met man en macht bezig om ervoor te zorgen dat alle nieuwe mobiele datatoepassingen veilig aangesloten worden op een 097-nummer. Maar hoe zit het met de bestaande data-only abonnementen? Ook die zullen binnen afzienbare tijd worden omgezet. In principe gebeurt dit vrijwel geruisloos met behoud van dezelfde SIM-kaarten. Alles bij elkaar is het een ingrijpende operatie, die op dit moment achter de schermen al uitvoerig wordt geïnventariseerd en getest. Zodra er meer bekend is, volgt nadere informatie. Natuurlijk met heldere instructies en met de persoonlijke service die zowel nu als in de toekomst onverbrekelijk verbonden is aan Galaxy.

05.05.2017

 

 
Algemene Voorwaarden     Privacybeleid     Disclaimer
Servicedesk tijdens kantoortijden bereikbaar op: 088 - 42 52 900